Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Июнь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Відео
 
Главная » 2012 » Июнь » 21 » БЕРЕЖІМО ПРИРОДУ ВІД ПОЖЕЖ
12:35
БЕРЕЖІМО ПРИРОДУ ВІД ПОЖЕЖ


Пожежі найбільш масові і поширені лиха: вони стаються практично в усіх районах нашої країни, особливо влітку в лісах, полях, у житлових будинках і на промислових підприємствах. У 90% випадків причиною виникнення лісових пожеж є людина, яка необережно поводиться із вогнем у лісі, у місцях роботи і відпочинку, не звертає уваги на необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки. Найнебезпечніші лісові та пожежі сільгоспугідь, причиною виникнення яких є необачна дія людини (розведення вогнища і необережне поводження з ними, сільськогосподарське випалювання, використання несправної техніки та агрегатів, браконьєрське мисливство у засушливий період року тощо).

За минулий рік на території Комінтернівського району в сталося 188 пожеж. Це лякаюча цифра. Загальна сума збитків складає 215 156 грн. Внаслідок пожеж загинуло 5 осіб. Саме тому у лісах та лісосмугах заборонено розкладати вогнища. Особливо це небезпечно у місцях із підсохлою травою і під корінням дерев. Не можна кидати запалені сірники, недокурки, використовувати машини з несправною системою живлення, палити і користуватися вогнем поблизу машин.

Культурно масові заходи у природних екосистемах необхідно проводити на спеціально відведених ділянках. Поблизу цих місць повинні бути засоби гасіння пожеж або водоймища. Будь-яка пожежа починається із займання, яке нерідко може ліквідувати одна людина. Але ліквідувати пожежу одній людині, тим більш без відповідних засобів, самовладання, мужності не так просто. Розбурхана стихія потребує колосальних зусиль великої кількості людей, значної кількості спеціальної й іншої техніки. Найдоступнішими засобами гасіння займань і пожеж є вода, пісок або ґрунт, ручні вогнегасники, азбестові і брезентові покривала і навіть гілки дерев та одяг. При виникненні пожежі в лісі, населеному пункті чи на виробництві, у першу чергу, треба повідомити про це пожежну команду, а після цього вступати у боротьбу із вогнем. У цей час нема коли згадувати, де які засоби розташовані, а треба знати заздалегідь їх місце розташування. Кожний учасник гасіння пожежі повинен дотримуватись заходів безпеки, обережності і передбачливості.

У випадку, коли пожежа захопила вас у лісі чи степу, не слід приймати поквапливих рішень. Звичайно, люди, що злякалися валу вогню, що насувається, намагаються бігти у протилежний від нього бік, не оцінивши швидкості його руху. При виявленні поряд з собою валу вогню, який швидко наближається, степової або низової лісової пожежі, необхідно перейти кромку пожежі проти вітру, накрити при цьому голову і обличчя верхнім одягом. Виходити із зони будь-якої лісової пожежі, швидкість поширення якої невелика, треба в невітряну сторону, тобто у сторону вогню, використовуючи галявини, просіки, дороги, річки. Пожежі впливають на людей своїм сильним психологічним ефектом. Паніка серед людей навіть при невеликих пожежах слугує причиною значних жертв. Знаючи правила поведінки, людина, захоплена цим лихом, у будь-який момент, у будь-якій ситуації знайде вихід.

УПРОДОВЖ ПОЖЕЖЕНЕБЕЗПЕЧНОГО ПЕРІОДУ В ЛІСАХ ТА ЛІСОСМУГАХ, ПОБЛИЗУ ХЛІБНИХ МАСИВІВ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

·                    Розведення багать.

·                    Заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються в сільськогосподарських цілях.

·                    Відвідування населенням хвойних насаджень при п’ятому класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди.

·                    Палити, кидати у лісі та лісосмугах непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок попіл, крім місць, що обладнані для цих цілей.

·                    Залишати у непередбачених для цього місцях лісу та лісосмуг обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір'я тощо.

·                    Заправляти пальним у лісі та лісосмугах паливні баки під час роботи двигуна.

·                    Експлуатувати машини та інші механізми з несправною паливною та іскрогасною системою.

·                    Палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправлення двигунів тощо).

·                    Використовувати на полюванні пижі, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів.

 

Будьте обережними! Не наражайте себе на небезпеку!!!!!

 

Начальник Комінтернівського РВ

ГУ Держтехногенбезпеки

в Одеській області

майор служби цивільного захисту                        Журавський Р.В.

Просмотров: 726 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал