Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Відео
 
Главная » 2011 » Июнь » 15 » Головне управління МНС України в Одеській області інформує!
19:01
Головне управління МНС України в Одеській області інформує!
 

Вiд початку року вогонь вирував у лiсах України 692 разiв. Загальна площа пожеж склала 392 га. Особливо кількість пожеж збільшується у пожежнонебезпечний період. Пожежонебезпечний період - частина року, у межах якої виникають лісові пожежі (з моменту сходження снігового покриву до настання стійкої вологої осінньої погоди або утворення снігового покриву). З метою оперативного реагування на пожежі в природних екосистемах України в готовності утримуються чергові сили та засоби МНС загальною чисельністю понад 7,5 тис. чоловік і 1,5 тис. одиниць пожежної та інженерної техніки. На випадок загострення пожежної ситуації сплановано збільшення угруповання сил до 15 тис. особового складу та 3 тис. одиниць техніки. Загалом для гасіння пожеж з повітря та здійснення спостереження в пожежонебезпечний період буде задіяно 24 авіаційних засоби. Найчастiше причиною лiсових пожеж стає саме людина.
Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:
 - Розведення багать у лісі (крім тих, що пов'язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях),
- Заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети,
- Палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл, крім місць, що обладнані для цієї мети.
- Залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір'я тощо.
- Заправляти пальним у лісі паливні баки під час роботи двигуна.
- Експлуатувати машини та інші механізми з несправною паливною та іскрогасною системою.
- Палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправлення двигунів тощо).
- Випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали).
- Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.
 Будьте уважні!
-місце розпалювання вогню обкладіть камінцями чи обсипте землею (піском) ;
-не залишайте вогнище без нагляду;
-після відпочинку, обов'язково заливайте вогнеще водою чи піском;
-розпалюйте вогнище, по можливості, на місці попереднього.
Якщо опинилися в осередку пожежі:
- не панікуйте та не приймайте поспішних, необдуманих рішень;
- не тікайте від полум'я, що швидко наближається, у протилежний бік, закривши голову і обличчя одягом — йдіть проти вітру; - гасити полум'я невеликих низових пожеж можна, забиваю чи його гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим ґрунтом та затоптуючи ногами;
- будьте обережні в місцях горіння високих дерев, вони можуть завалитися та травмувати вас;
- після виходу із осередку пожежі повідомте місцеву адміністрацію та пожежно - рятувальну службу про місце, розміри та характер пожежі.
Шановні Громадяни! переконливо просимо Вас не нехтуйте правилами безпеки життєдіяльності: не паліть багаття поблизу дерев, не залишайте непогашеним багаття, не кидайте недопалки. Бережіть «зелені легені» планети від пожеж!

ПОЖЕЖУ КРАЩЕ ПОПЕРЕДИТИ, АНIЖ ПОТIМ З НЕЮ БОРОТИСЯ.
Просмотров: 1769 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал