Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Ноябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Відео
 
Главная » 2017 » Ноябрь » 24 » Пічне опалення та його небезпека!
12:14
Пічне опалення та його небезпека!

Пічне опалення для більшості вже є пережитком минулого, незважаючи про це, ще залишилося чимало мешканців, для кого це щоденна реальність.

Особливого занепокоєння при використанні пічного опалення викликають люди похилого віку, одинокі пенсіонери, інваліди, котрі лишилися без опіки та не мають можливостей користуватися газом.

Саме у таких людей пожежі стаються найчастіше, адже дотримання правил безпечної експлуатації пічного опалення дуже клопітна та тяжка праця.

Одним з небезпечних чинників загибелі людини на пожежі – це отруєння чадним газом. Сільські жителі з дитячого віку знають, що чадний газ (оксид вуглецю – СО) потрапляє у житлове приміщення або лазню, якщо передчасно закрити пічну заслінку.

Але, на жаль, трапляються випадки, коли люди нехтують елементарними правилами, тим самим піддаючи себе та інших небезпеці.

Чадний газ не має ні кольору, ні запаху. Дія цього газу призводить до падіння гемоглобіну крові й у великих концентраціях може остаточно погасити свідомість, а також спричинити летальний наслідок.

Традиційним, на жаль, можна назвати і трагедії з чадним газом з печей. Тому ніколи не можна забувати правило: коли на вугіллі видно блакитні вогники, закривати заслін смертельно небезпечно. Взагалі, економія тепла ніколи не повинна заважати безпеці, тобто – вентиляції.

Головними ознаками отруєння чадним газом є: запаморочення, слабкість, нудота, біль у грудях, іноді сухий кашель, шум у вухах, сльози. При таких ознаках треба негайно залишити приміщення. Важке отруєння призводить до судом, блювоти, непритомність, нарешті – до втрати свідомості та зупинки серця.

На сьогодні проблема пожеж у нашому суспільстві велика. Чітке виконання заходів органів ДПН керівниками об’єктів різних форм власності та власна свідомість пересічних громадян, дозволить позитивно вплинути на вирішення питання по зменшенню кількості пожеж і попередженню загибелі і травмування людей.

Шановні громадяни! Повсякденно пам’ятайте про небезпечність вогню, обережно поводьтеся з пічним опаленням, грамотно користуйтеся електропобутовими приладами!

Пам’ятайте! Кожну пожежу легше попередити, ніж відновити знищене вогнем! Не кажучи вже про безцінність людського життя, яким ми так часто легковажимо, сподіваючись на щастя.


 

Просмотров: 186 | Добавил: serkalmaksim | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал