Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Июнь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Відео
 
Главная » 2017 » Июнь » 22 » Рятувальники готують фермерів до жнив
13:40
Рятувальники готують фермерів до жнив

 

    Щороку, перед початком збору зернових нового врожаю, аграрії ремонтують техніку, облаштовують приміщення, де зберігатиметься врожай, мобілізуючи усі ресурси для збирання зернових. Тим часом рятувальники проводять інформаційно - роз’яснювальну роботу з фермерськими господарствами району, щоб жнивна кампанія минула без втрат.

      Так, 20 червня співробітники Лиманського районного сектору ГУ ДСНС України в Одеській області спільно з представниками управління агропромислового розвитку Лиманської райдержадміністрації та засобів масової інформації обстежили хлібні лани на території Кордонської сільської ради. Особливу увагу рятувальники звертали на підготовку полів до жнив, а саме у відповідності до вимог правил пожежної безпеки, поля повинні бути обкошені та оборані. На видному місці повинні бути встановлені попереджувальні знаки щодо заборони паління і користування відкритим вогнем.

    Завітавши на територію господарства ТОВ «Кордонське» працівники ДСНС застали аграріїв за роботою з підготовки до жнив комбайнів та іншої сільськогосподарської техніки, останні приготування тривають також на токах і складах, які мають прийняти збіжжя. Керівник даного господарства Олександр Семенов запевнив, що вся зернозбиральна техніка яка буде задіяна під час збирання врожаю забезпечена первинними засобами пожежогасіння, проведені інструктажі з питань пожежної безпеки з працівниками, а в даний час на хлібних полях в місцях прилягання їх до автомобільних доріг та лісосмуг проводиться обкошування та оборювання. «У нашому господарстві завжди приділялась і приділяється особлива увага пожежній безпеці, адже всі розуміють, якого лиха може накоїти вогонь», - додав Олександр Семенов.

     За підсумками проведення рейду, слід нагадати керівникам та працівникам сільгосппідприємств і усім іншим громадянам про необхідність дотримання вимог пожежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання врожаю. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та, як наслідок, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

     Окремо наголошуємо керівникам сільгосппідприємств, що в період збирання врожаю категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема й на тих, де жнива закінчилися. У випадку, якщо лиха уникнути не вдалося – й пожежа на хлібному масиві все ж таки виникла, негайно потрібно повідомити пожежно-рятувальну службу за номером 101, потім приступити до оборювання осередку пожежі по периметру, щоб унеможливити поширення полум’я далі. До приїзду пожежних підрозділів необхідно намагатися самостійно ліквідувати пожежу наявними силами і засобами та пристосованою до гасіння технікою.

Просмотров: 250 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал