Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Июнь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Відео
 
Главная » 2017 » Июнь » 21 » Рятувальники закликають громадян не спалювати суху рослинність
16:30
Рятувальники закликають громадян не спалювати суху рослинність

        Щорічно із встановленням сухої теплої погоди все частіше до пожежно-рятувальної служби району надходять повідомлення про загорання сухої трави. Як свідчить статистика, найчастіше такі загорання виникають на приватних господарських угіддях, на узбіччях вздовж автомобільних доріг, поблизу лісових масивів, на відкритій території в полі.

         З початку року на території Лиманського району вже зареєстровано 48 випадків загорань сухої рослинності. Це майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

      Спалюючи суху траву, більшість громадян не усвідомлюють, що чинять протизаконно. Дуже часто спалення сухої трави призводить до великомасштабних пожеж. Швидкість поширення вогню, особливо під час вітру надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

         Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів. У населених пунктах таке «господарювання» теж ні до чого доброго не призводить: спалення сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням будівель, споруд житлового сектору і навіть життю людей.

Шановні громадяни!

            Закликаємо Вас, перебуваючи на відпочинку за містом, пораючись на городах, присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Не кидайте непогашені сірники або цигарки. Перш ніж розпалити багаття, розчистіть місце під нього від сухої трави у радіусі одного метра. Не залишайте непогашеного вогнища - залийте його водою. Не відходьте від нього доти, доки йде дим або пара. Якщо ви помітили пожежу, що починається, спробуйте загасити її підручними засобами. Якщо пожежа набрала сили і ви не можете ліквідувати її самотужки, терміново зателефонуйте в пожежно-рятувальну службу за номером “101. Будемо відповідальними за збереження довкілля. Спільними зусиллями збережімо природу та матеріальні цінності держави.

Просмотров: 276 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал