Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Октябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Відео
 
Главная » 2017 » Октябрь » 18 » Служба порятунку закликає громадян дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті!
14:36
Служба порятунку закликає громадян дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті!

 

Цього тижня чи не кожен день приносив сумні новини — кількість загиблих на пожежах у житловому секторі становила по 5-6 громадян за добу. Моторошна статистика, як показник байдужого ставлення людей до власної безпеки...

Всього з початку року на території України виникло понад 73 тисячі пожеж. З них у житловому секторі — понад 24 тисячі випадків. Кількість загиблих на пожежах вже давно перетнула позначку у 1 тисячу осіб.

З початку року на Одещині сталось понад 6 тис. пожеж, внаслідок яких загинула 81 людина. Зазвичай, основними причинами виникнення займань і як наслідок загибелі та травмування людей є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Паління у ліжку, перевантаження або несправність електромережі та побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники у місцях, що легко доступні для дітей майже завжди призводять до пожеж у помешканнях. На протязі минулої доби на території області сталось 11 пожеж, отримав опіки 39-річний чоловік.

Так, о 22:23 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в м. Одесі на проспекті Добровольського сталось загоряння в квартирі на сьомому поверсі шістнадцятиповерхового житлового будинку. По прибуттю до місця події рятувальниками було негайно забезпечено проведення безпечної евакуації мешканців. Пожежа о 22:51 була локалізована та 23:01 повністю ліквідована. Завдяки професійним діям рятувальників надзвичайна подія обійшлась без важких наслідків. Загиблих та постраждалих немає. Внаслідок пожежі в одній із кімнат трикімнатної квартири знищено майно на площі 20 кв. м.

Також, о 23:34 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Нова Некрасівка Ізмаїльського району сталось загоряння в приватному житловому будинку. Рятувальниками пожежа о 00:29 була локалізована та о 00:52 повністю ліквідована. Внаслідок пожежі постраждав син господарки будинку, якого з термічними опіками 75% поверхні тіла було госпіталізовано до реанімаційного відділення Ізмаїльської міської клінічної лікарні. Імовірною причиною пожежі вважається необережне поводження з вогнем.

Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення пожеж у житловому секторі, рятувальники закликають громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками. Зокрема:

- не паліть у ліжку;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

- подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки не рідко можуть стати причиною займання.

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Просмотров: 185 | Добавил: serkalmaksim | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал