Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Июнь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Відео
 
Главная » 2017 » Июнь » 7 » Увага!Пожежонебезпечний період!
08:41
Увага!Пожежонебезпечний період!

 

          Щорічно, як наступить літо і встановиться суха і жарка погода, все частіше до пожежно-рятувальної служби Лиманського району надходять повідомлення про загорання сухої трави на господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей та практично у центрі сіл. Незважаючи на застереження у ЗМІ та численні запобіжні заходи, що вживаються співробітниками ДСНС щодо відвернення загрози пожеж, вони все ж таки завдають населенню та навколишньому середовищу значних матеріальних збитків. Гасити такі пожежі складно, адже завдяки високій температурі, висохла рослинність спалахує, мов факел, і полум’я поширюється зі швидкістю вітру. Також ускладнює приборкання таких пожеж і відсутність поблизу джерел водопостачання: пожежних гідрантів та пожежних водоймищ. І тоді щоразу рятувальникам доводиться воду привозити пожежно-рятувальними автомобілями, а не безперервно подавати по рукавних лініях з розташованих поруч джерел водопостачання.

           Пам′ятайте, що невелике займання, на перший погляд, в парку, в лісосмузі або сухої трави на схилі стає причиною великої пожежі, вiд якої знищуються лісосмуги або призводить до загибелі людей. Відповідно до діючого законодавства спалювати суху рослинність, побутові та промислові відходи заборонено. Згідно Ст.77 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності або її залишків на громадян накладається штраф у сумі від 170 до 680 гривень, а на посадових осіб – від 850 до 1700 гривень. А також, згідно Ст.245 Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення карається штрафом від 5100 до 8500 гривень, або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, чи позбавленням волі на той самий строк. Якщо ж вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

           Сподіваємося, що ці рядки примусять вас замислитися на тією небезпекою, яку несе із собою так потрібний нам вогонь. Ми бажаємо одного - не допустити можливості виникнення пожежі, тим паче загибелі людей від пожежі. Запам`ятайте, що ваша безпека тільки в ваших руках. А якщо вже трапилась біда, то негайно повідомте про це пожежну охорону за номером 101 або 9-11-71.

Просмотров: 200 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал