Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Июль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Відео
 
Главная » 2017 » Июль » 5 » Вогонь у полі – загроза для врожаю!
13:39
Вогонь у полі – загроза для врожаю!

      Триває найважливіша пора для сільгоспвиробників, а саме збирання врожаю ранніх зернових культур. До того ж, це й найбільш пожежонебезпечний період. Загрозу становлять спекотна погода, сухі хліба, енергонасичена хлібозбиральна техніка та людська необережність, а подекуди й безвідповідальність. За таких умов навіть мала іскра може викликати пожежу та загубити працю багатьох працівників сільського господарства.

    Здійснюючи функції державного нагляду у сфері пожежної безпеки та на виконання Кодексу цивільного захисту України, розпорядження Лиманської районної державної адміністрації від 12.06.2017р. № 228/А-2017 «Про заходи щодо попередження виникнення пожеж у сільгоспугіддях, природних екосистемах Лиманського району та недопущення загибелі і травматизму людей у пожежонебезпечний період 2017 року» інспекторським складом Лиманського районного сектору ГУ ДСНС України в Одеській області в період з 19 по 30 червня поточного року спільно з Управлінням агропромислового розвитку Лиманської РДА та засобами масової інформації проведено обстеження протипожежного стану хлібних масивів та стану готовності техніки сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств розташованих на території району.

     В ході обстеження встановлено, що ряд керівників сільськогосподарських підприємств району самоусунулись від виконання вимог правил пожежної безпеки не зважаючи на те, що неодноразово працівниками державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки доводились вимоги правил з врученням листів по виконанню необхідних заходів щодо належного забезпечення протипожежного стану хлібних масивів.

      Керівники даних підприємств, які повинні розуміти всю небезпеку, що може статися на хлібних масивах, все-таки продовжують економити на протипожежних заходах, а саме: хлібні поля в місцях прилягання до автомобільних шляхів та степової смуги не обкошені і не оборані смугою не менше 4 м. завширшки; не встановлені попереджувальні знаки про заборону паління і користування відкритим вогнем; жодним з сільськогосподарських господарств не надано до районного сектору даних щодо проведених інструктажів з питань пожежної безпеки з працівниками та готовності зернозбиральної техніки до збирання зернових врожаю 2017 року (окрім СФГ «Зерновоє»).

       Особливу увагу хотілося б звернути на те, що за останні 2 тижні на території Одеської області спостерігається підвищення температурного режиму, що призвело до зростання кількості пожеж в екосистемах на території Лиманського району та області в цілому. По ліквідації даних загорань підрозділам ГУ ДСНС України в Одеській області надавалась відповідна допомога такими господарствами як: ТОВ «Агро ЖК», СФГ «Зерновоє», СФГ «Гайчук», ТОВ «Кордонське», ФГ «Сквіта», ТОВ «Лан», СФГ «Деніс» та ТОВ «Агропівдень – 1», за що їм дуже вдячні.

       Лиманський районний сектор ГУ ДСНС України в Одеській області в котре звертається до керівників сільгосппідприємств та організацій, фермерів та власників приватних господарств з проханням дотримуватись вимог правил пожежної безпеки під час збирання та зберігання врожаю. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та, як наслідок, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

      Окремо наголошуємо керівникам сільгоспідпрємств, що в період збирання врожаю категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема й на тих, де жнива закінчилися. У випадку, якщо лиха уникнути не вдалося – й пожежа на хлібному масиві все ж таки виникла, негайно потрібно повідомити пожежно-рятувальну службу за номером 101, потім приступити до оборювання осередку пожежі по периметру, щоб унеможливити поширення полум’я далі. До приїзду пожежних підрозділів необхідно намагатися самостійно ліквідувати пожежу наявними силами і засобами та пристосованою до гасіння технікою.

Просмотров: 197 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал