Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Декабрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Відео
 
Главная » 2012 » Декабрь » 5 » Одеська область: на пожежах загинула дитина, ще дві постраждали
12:50
Одеська область: на пожежах загинула дитина, ще дві постраждали

4 грудня о 22:20 у селі Мирнопілля Арцизського району по вул. Чапаєва в приватному житловому будинку стався вибух телевізору з послідуючим горінням. В кімнаті, де виникла пожежа знаходилась 5-місячна дівчинка. 27-річна мати, в цей час, перебувала в сусідній кімнаті, 28-річний батько на подвір’ї. Коли мати почула запах диму вона забігла у кімнату, де знаходилась малеча та побачила вогонь. Жінка винесла дитину на вулицю, батько визвав швидку та пожежних. Пожежно-рятувальне відділення МНС прибуло з міста Арциз за 15 хвилин та ліквідувало загорання на площі 2 м2. Постраждала дитина була відправлена до Арцизської центральної районної лікарні з опіками голови та верхніх кінцівок 1-го та 2-го ступеню 6 % тіла, стан здоров’я середньої важкості.

Причина пожежі - коротке замкнення електропроводки телевізора.

4 грудня о 15:36 до пожежно-рятувальної частини МНС Кілійського району від чергового міліції районного відділу ГУ МВС надійшло повідомлення про те, що в с. Шевченкове, по вул. Леніна о 12:00 виявлена загибла 6-річна дівчинка, та постраждалий 3-річний хлопчик, який доставлений до районної лікарні. Обидва отруїлися продуктами горіння.Як, з’ясувалося біда трапилась в багатодітній родині, де виховувались 6 дітей. В ранці З9-річний батько пішов на роботу, 4 дітей шкільного віку – до школи, 37-річна мати залишилась вдома з 2 дітьми, які не відвідували дитячий садок. Приблизно о 11 годині мати пішла до лікарні села Шевченкове. Дітей залишила дома самих, та ще зачинила вхідні двері. Повернувшись о 12 годині жінка побачила дим, який виходив з вхідних дверей. Тліли домашні речі у прихожій кімнаті. У сусідній з прихожою кімнаті вона знайшла на ліжку доньку без ознак життя, у дальній кімнаті – сина, який закутався в одіяло. Мати винесла малюка на повітря. Хлопчик отримав отруєння продуктами горіння, та був доставлен до районної а далі до Одеської обласної дитячої лікарні. Стан здоров’я важкий.

Підрозділи МНС не викликались, як такого пожежі не було, тільки тління. Припустима причина трагедії – дитячі пустощі з вогнем.

 

Нагадаємо, що за цей рік це вже четверта біда, пов’язана з необережністю з вогнем в багатодітних сім’ях Одещини. 24 січня в селі Райки Велікоміхайловського району на пожежі загинули четверо дітей від 2-х до 5 років. 22 березня в с. Озерне Ізмаїльського району жертвами безпечності батьків стали четверо дітей від 2-х до 7-ми років. 27 березня у селі Сухий Лиман Овідіопольського району, в результаті пожежі, загинули три дитина від 2-х до 6-ти років. Всі загиблі діти не відвідували дошкільних установ і знаходилися під наглядом матерій. У момент пожежі малюки були залишені одні в замкнутому будинку.

Після цих трагедій в Одеській облдержадміністрації 28 березня 2012 року було проведено позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, згідно рішення якого працівниками освіти, соціальних служб у справах дітей, представниками місцевих органів влади, за участю співробітників обласних управлінь МНС та Держтехногенбезпеки в Одеській області проведено понад 13 тис спільних подвірних обходів, під час яких відвідані 8526 багатодітних та малозабезпечених сімей, а також сім’ї, де діти не відвідували дошкільні та шкільні учбові заклади. Під час цих обходів батькам демонструвалися наслідки трагедій та загиблі діти, які були залишені самі. Серед тих, з ким було проведено цю роботу була і сім’я постраждалих в селі Шевченкове. На цю тему безліч матеріалів в ЗМІ. Як ще можна достукатися до батьків, щоб вони не залишали малих без догляду.

ГТУ МНС в Одеській області в котрий раз звертається до батьків!

Не залишайте маленьких дітей на самоті ні на хвилину, ховайте від них сірники та запальнички. Навчайте їх правилам пожежної безпеки та не нехтуйте правилами самі. В холодну пору року будьте дуже уважні обігріваючи свої оселі. Не використовуйте несправні електрообігрівальні прилади, слідкуйте за справністю опалювальних печей. Особливо не залишайте дітей на одинці з включеними електричними та обігрівальними приладами. Пам’ятайте, однієї хвилини, на яку ви покинули дитину, може вистачити, щоб сталося велике лихо, яке зруйнує все ваше життя.

 

Відділ роботи зі ЗМІ та громадськістю ГТУ МНС в Одеській області

Просмотров: 430 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал