Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Відео
 
Главная » 2017 » Февраль » 6 » Рятувальник – професія героїчна
15:29
Рятувальник – професія героїчна

     Століття за століттям людство бореться з нещадним ворогом, який полум’ям нищить усе на своєму шляху, який живиться людською необережністю і недбальством. Щороку внаслідок пожеж гинуть  люди, сім'ї лишаються домівок. Така  собі необачність як залишений без нагляду  обігрівач чи свічка, нехтування правилами користування пічним опаленням та      електроприладами, кинутий недопалок, призводить до невиправного лиха. Діти найчастіше стають заручниками злочинної недбалості дорослих батьків. Правила пожежної безпеки просто необхідно викладати малечі, починаючи з дитсадка. Поряд зі стихіями, аваріями та іншими надзвичайними ситуаціями, пожежі залишаються  найгострішою проблемою, де так багато слугуючих чинників. 

        Рятувальники як професія  потрібна всім, у всіх галузях господарювання людини. Звісно, не можна на 100% передбачити наслідки, але можна якомога вірніше унеможливити трагічні події, своєчасно і правильно надати допомогу. Сьогодні працівники служби цивільного захисту застосовують усі можливі заходи на шляху попередження пожеж та загорань – профілактичні бесіди з населенням, виступи у колективах, наочна агітація, організація дитячих та юнацьких конкурсів з безпеки життєдіяльності.

      При виборі професії рятувальника посилена увага приділяється психологічній та фізичній готовності до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій різного  характеру та перенесення усіх особливостей служби на варті людського лиха. 

     Так, професія рятувальника та пожежного пов’язана із ризиком для життя, але підготовлений працівник у складі досвідченого колективу долає всі труднощі служби і є прикладом самовідданості, мужності і вірності обов’язку.

      Знайте, що рятувальній справі навчають і крок за кроком прищеплюють професійні навички. Вірте, що буденна робота рятувальників, коли кожен день непередбачуваний, все ж дозволяє розвиватися як особистість, виховувати в собі  найкращі риси, щодня формувати психологічну готовність до виконання завдань за призначенням. На практиці  та в складних ситуаціях рятувальникам часто в нагоді стають особисті вміння та кмітливість. 

       Безпечне майбутнє в руках досвідчених фахівців із захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій.  Навчання рятувальній справі в рідній країні, усвідомлення та формування безпечної поведінки з дитинства – запорука високого рівня безпеки життєдіяльності.

Л.О. Семененко
26 державна пожежно-рятувальна частина  
ГУ ДСНС України в Одеській області 
Просмотров: 695 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал