Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Відео
 
Главная » 2017 » Январь » 26 » Рятувальники навчають дітей правилам безпеки життєдіяльності
16:44
Рятувальники навчають дітей правилам безпеки життєдіяльності

  

          Щодня в Україні під час виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру гинуть або зазнають каліцтв люди. Особливо прикро, коли через нехтування елементарними правилами безпеки втрачає життя дитина. Тільки в Одеській області за 2016 рік у вогні загинули 20 дітей!

     Небезпека чатує на дитину на кожному кроці: вдома, де є сірники та запальнички, електроприлади, вибухонебезпечні предмети, на вулиці, на відпочинку у лісі або біля водоймищ. Діти стають заручниками обставин, а незнання ними елементарних правил безпеки нерідко призводить до сумних і трагічних наслідків.

         Співробітники  Лиманського районного сектору ГУ ДСНС України в Одеській  області постійно займаються профілактичною та роз’яснювальною роботою серед населення. Особлива увага приділяється підростаючому поколінню, адже закладені у дитинстві норми та правила поведінки, можуть вирішувати подальшу долю вже дорослої людини.

     Так, 26 січня рятувальники провели профілактичний урок в Сербківській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. Фахівці ДСНС разом з дітьми обговорили основні фактори ризику в оселі пересічних громадян, відзначили, що небезпечними можуть бути перевантажена електромережа, залишені без нагляду увімкнені електроприлади і газове обладнання, а також використання відкритого вогню та розваги з сірниками. Учні довідалися, що неприпустимо ховатися від вогню у приміщеннях, а необхідно якнайшвидше звідти вибиратися, кликати на допомогу дорослих та повідомляти рятувальників за номером «101». Ішлося й про те, що украй небезпечним фактором пожежі є не тільки вогонь, але й дим, тож рятувальники розповіли, як вибиратися із задимлених приміщень.

       Також рятувальники в цей день не залишили поза увагою і зовсім юних дітлахів та завітали до вихованців  дошкільного навчального закладу «Радість». Під час зустрічі малечі  розповіли про нелегку свою професію, ознайомили малюків із основними вимогами безпеки та як діяти у випадку виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуаціях.

        Діти отримали багато вражень та необхідних знань, а працівники ДСНС в свою чергу побажали малечі безпечного та безтурботного дитинства та запросили на екскурсію в пожежну частину.

       «У дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах нашого району дуже велика увага приділяється вивченню правил пожежної безпеки та правил безпечної поведінки дітьми. З ними проводяться уроки, бесіди, класні години, вікторини, конкурси малюнків та аплікацій. Відповідну роботу проводимо й з батьками дітей під час проведення батьківських зборів. В свою чергу школярі постійно відвідують нашу пожежну частину, після чого багато хто починає мріяти стати справжнім рятувальником» - розповів начальник Лиманського РС ГУ ДСНС України в Одеській області Олег Радьо.

Просмотров: 275 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал