Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Відео
 
Главная » 2017 » Январь » 30 » Рятувальники продовжують навчати населення заходам безпеки
11:30
Рятувальники продовжують навчати населення заходам безпеки

 

             Щорічно з настанням холодів посилюється небезпека збільшення кількості пожеж у житловому секторі. До цього під час опалювального сезону призводять порушення експлуатації пічного, газового опалення та електрообладнання. Про це знає кожен, та не кожен тих правил дотримується. І прикро, бо за свої помилки люди платять занадто дорогою ціною – життям. Тільки з початку 2017 року в Лиманському районі виникло 14 пожеж, на яких загинула одна особа.

           Днями працівники Лиманського районного сектору ГУ ДСНС України в Одеській області провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання Сербківської сільської ради.

    Традиційно, захід розпочався із наради у приміщенні сільської ради. Рятувальники обговорили з головою сільської ради Павлом Пальохою питання пожежної та техногенної безпеки на території населеного пункту, стан зовнішнього водопостачання, протипожежний стан об’єктів з масовим перебуванням людей.

          Під час рейду рятувальники спільно з фахівцем Лиманського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді   завітали до сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та виховують неповнолітніх дітей. Особливу увагу вони зосередили на помешканнях громадян, де для обігріву активно використовується пічне опалення, а в господарських потребах - плити на твердому паливі.

          З мешканцями будинків провели інструктажі на протипожежну тематику, нагадали на необхідності пильнування та присутності під час використання відкритого вогню, печей, газового обладнання та електроприладів. З дітьми, які на момент візиту перебували вдома, рятувальники поспілкувалися про правила безпечної поведінки у побуті, розповіли про те, що ігри з вогнем, сірниками, запальничками небезпечні та можуть призвести до пожежі. Також кожному господарю вручалась пам’ятка безпеки, де наведено основні недоліки, що допускаються при монтажі та експлуатації пічного опалення, електрообладнання тощо.

          Рятувальники сподіваються, що профілактичні бесіди для людей не пройдуть безслідно. А місцева влада буде більше поінформована щодо ситуації на місцях з забезпеченням пожежної безпеку у житловому секторі. Адже це допоможе оперативно вирішити проблемні питання, щоб зменшити ризики виникнення надзвичайних подій.

Шановні громадяни!

- дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення;

- використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі;

- не паліть у ліжку;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

- не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях.

Просмотров: 246 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал