Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу ДСНС?
Всего ответов: 63
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Соціальна реклама
Авторизація
Календар
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Відео
 
Главная » 2017 » Апрель » 29 » Рятувальники провели об’єктове тренування в районній лікарні
14:12
Рятувальники провели об’єктове тренування в районній лікарні

   

      28 квітня співробітники Лиманського районного сектору та ДПРЧ-26 Головного управління ДСНС України в Одеській області провели спеціальне об’єктове тренування на території КУ «Лиманська центральна районна лікарня».

   Головною метою навчань було відпрацювати кілька важливих завдань. Ознайомитися із плануванням закладу, перевірити взаємодію між працівниками лікарні та рятувальниками, відпрацювати евакуаційні заходи та дії з ліквідації пожежі. Адже, кожного дня на таких об’єктах перебувають десятки людей і їхнє життя та здоров’я залежить саме від правильності та злагодженості дій медичного персоналу на початковій стадії пожежі.

     Навчання традиційно рятувальники розпочали з теоретичної частини, а саме медичному персоналу доведена інформація про кількість та основні причини виникнення пожеж в районі та області, розповіли про порядок дій при пожежі, про засоби для їх гасіння на початковій стадії та порядок використання вогнегасників різних типів.

    Згодом розпочалася практична частина навчань. Відповідно до тактичного задуму від необережного поводження з вогнем в одному із приміщень хірургічного відділення виникла пожежа. Рятувальники за кілька хвилин прибули на місце виклику у складі чергового караулу на пожежній автоцистерні. По прибуттю ними було встановлено, що пожежа виникла в одній із палат на 1 поверсі, енергопостачання будівлі припинено, проведено евакуацію працівників медперсоналу та пацієнтів, в будівлі можливе перебування однієї особи в задимленому середовищі. Площа умовної пожежі близько 8 м.кв. Рятувальники в складі ланки газодимозахисної служби подали на гасіння пожежі водяний ствол, евакуювали потерпілого із небезпечної зони на свіже повітря та передали медичним працівникам.

      І хоча навчання виявили кілька проблемних питань, учасники були задоволені, адже нестиковки та проблеми вдалось виявити під час навчань, що дозволяє попрацювати над їх усуненням і не припуститися помилок у разі реальних дій на об’єкті.

 Аналізуючи результати тренувань, заступник голови Лиманської райдержадміністрації – Олександр Коритов наголосив, що зустріч медичного персоналу із рятувальниками дає кращий результат, аніж звичайна теорія чи інструктаж, а тому адекватна реакція медичних працівників, елементарні знання правил пожежної безпеки та своєчасне оповіщення відповідних служб можуть зберегти життя та здоров’я людей, матеріальні цінності, а також зменшити збитки у разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації.

Просмотров: 257 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Соціальна реклама
Погода
Посилання
Освітній портал